10YUP: Waar sta jij over 10 jaar?

Wie zijn wij?

Prof. Dr. Denise de Ridder is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en projectleider van 10YUP.

Denise’s favoriete quote over de toekomst is de titel van een song van de Rolling Stones – Time’s on my side – yes, it is. Het is een heel oud nummer, maar laat goed zien dat je er van moet uitgaan dat de tijd aan jouw kant staat.

 

Dr. Laura Weiss is de senior onderzoeker van het project. Als je vragen hebt, kun je bij haar terecht: l.a.weiss@uu.nl. Zij is universitair docent aan de Universiteit Utrecht en weet alles over geluk.

Laura’s favoriete quote over de toekomst wordt toegeschreven aan John Lennon:

“When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.”

 

Dr. Jeroen Benjamins is universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Hij is onder andere betrokken bij de ontwikkeling van de app.

 

 

Dr. Marleen Gillebaart is universitair docent aan de Universiteit Utrecht en weet alles over zelfregulatie-strategieën.

Marleens favoriete quote over de toekomst komt uit een liedje van Moloko (The Time is Now):

Give up yourself unto the moment
The time is now
Give up yourself unto the moment
Let’s make this moment last

 

Dr. Floor Kroese is universitair docent aan de Universiteit Utrecht en weet alles over doelen stellen en het omgaan met verleidingen.

 

 

Prof. Dr. Jet Smit is hoogleraar epidemiologie bij het UMC Utrecht en heeft veel ervaring met grote cohortstudies.

Jet’s favoriete liedje over de toekomst is van Bob Dylan: times they are a changing.

 

 

Prof. Dr. Jaap Denissen is hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht en weet alles van onderzoek doen bij jongeren.

Jaaps favoriete songtekst over de toekomst komt uit Que será van Doris Day:

Que será, será
Whatever will be, will be
The future’s not ours to see
Que será, será
What will be, will be

 

Dr. Peter Lugtig is universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht en weet alles van methoden en statistiek.

Peters favoriete quote over de toekomst is een passage uit “The rise of the meritocracy” van Michael Young: “Every human being would then have equal opportunity, not to rise up in the world in the light of any mathematical measure, but to develop his own special capacities for leading a rich life.”

 

Dr. Jan Fekke Ybema is universitair docent aan de Universiteit Utrecht, is sociaal psycholoog en weet alles van het analyseren van data.

 

Er zijn ook nog andere mensen betrokken (geweest) bij het 10YUP project:

  • Loes van den Bekerom, MSc, is promovendus gezondheidsbevordering aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij was als onderzoeksassistent betrokken bij 10 Years Up en hield zich bezig met de dataverzameling.
  • Jantina Brummelman, Msc, werkt als docent Interpersoonlijke Vaardigheden bij Fontys Paramedische Hogeschool. Zij was de coördinator van het project.
  • Dr. Catharine Evers is universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht en weet alles over emoties.
  • Demi Blom is Research Master student op de opleiding ‘Development and Socialization in Childhood and Adolescence’. Zij was als onderzoeksassistent betrokken bij 10 Years Up en heeft zich gericht op content voor de website en social media, zoals de 10yup stories.
  • Anca Negulescu is student op de opleiding ‘Game and Media Technology’ en heeft de 10 Years Up app voor ons geprogrammeerd.
  • Paul van der Maarel is grafisch vormgever en game designer en heeft ervoor gezorgd dat de 10 Years Up app er mooi uit ziet.