10YUP: Waar sta jij over 10 jaar?

10YUP stories

Jongeren willen meepraten in de gemeente

Jongeren willen door hun gemeente gehoord worden

Gemeentes maken beslissingen die ook  op hun jongste burgers invloed hebben over dingen zoals sport en speelplekken. Jongeren willen hier graag over mee denken, zo blijkt uit nieuw onderzoek van UNICEF Nederland. De jongeren zouden graag meepraten als het gaat over onderwerpen die ze belangrijken vinden in hun eigen gemeente. Echter doen gemeentes er nog niet veel mee: de meerderheid van de ondervraagde jongeren geeft aan nog nooit naar hun mening hierover te zijn gevraagd. Dit laat zien dat er een grootte kans voor gemeentes ligt, maar ook dat onderzoeksprojecten zoals 10 Years Up belangrijk zijn om jongeren een stem te geven.

Een samenvatting van de uitkomsten hierover is in deze infographic te vinden: Infographic – Jongeren willen meepraten

Hier lees je een artikel over het onderzoek: Jongeren willen meepraten in de gemeente